telefón 0950 585 486
volejte Po-Pia: 8-18h, kontakty
logo
« Späť na váš výber (172 produktov) | » Netradičné darčeky » Vychytávky

Vypestuj si mäsožravku

Vypestuj si mäsožravku Vypestuj si mäsožravku
2ks skladom Doručíme do utorku 21.5.  viac o doručení a dostupnosti

Tovar je skladom v Ostrave na predajni a teda pripravený k okamžitej expedícii k vám.

Doručenie dopravcom:doručíme do utorku 21.5.
Osobný odber v Ostrave:na vyzdvihnutie od pondelku 20.5.

Dodacie lehoty platia pri platbe kartou alebo na dobierku pre SR.

9,30 € vrátane DPH
+
-
Číslo tovaru: 241234

Zoznámte sa - Vypestuj si mäsožravku

Vypestujte si vlastné MÄSO
Hľadáte výnimočný darček pre svoju rodinu alebo priateľov? Darček, ktorý urobí radosť všetkým? Máme pre vás originálnu súpravu na vypestovanie vlastného MÄSNÉHO POTRAVINOVÉHO DARU. Stačí zasadiť semienka, ktoré sú súčasťou balenia, pridať substrát, zaliať a počkať, kým sa vo vašom kvetináči objaví krásna rastlina. Pozor na ohryzok!

Mäsožravá rastlina rosička kapská (Drosera capensis)

Ľahko pestovateľná, celoročne rastúca kríkovitá rastlina z Južnej Afriky, ktorá dosahuje veľkosť viac ako 20 cm. Drobnú hmyziu korisť chytá tak, že sa "prilepí" na lesklé rosolovité žľazy pokrývajúce dlhé listy, ktoré sa niekedy môžu pomaly ovíjať okolo koristi.

Výsev. Substrát musí byť trvalo vlhký, rovný, vopred zavlažovaný a nikdy nie suchý. Potom sa kvetináč a výsevná nádoba umiestnia do priehľadnej uzavretej nádoby a uchovávajú sa vo vysokej vlhkosti, pri izbovej teplote a s dostatočným množstvom rozptýleného svetla (nedávajte na priame slnko!), kým neuvidíme rastliny klíčiť, čo zvyčajne trvá 2 - 3 týždne. Potom začneme malé rastlinky pomaly otužovať a mierne vetrať otvorením veka nádoby, aby sme zabránili napadnutiu plesňami. Približne po mesiaci, keď majú rastlinky aspoň dva pravé listy a začínajú sa tlačiť, ich treba presadiť do nového substrátu. Keďže ide ešte o malé, niekoľko milimetrov veľké rastliny rastúce v podložke, presádzajú sa v trsoch, najlepšie pinzetou, s celým koreňovým balom. Substrát by mal byť rašelinový, zložený z čistej rašeliny, prípadne s prímesou kremičitého piesku, ale bez hnojív. Presadené rastliny sa potom umiestnia na svetlé miesto s vyššou vlhkosťou, napríklad do okenného skleníka alebo do čiastočne vetranej priehľadnej nádoby. Ako sadenice rastú a zväčšujú sa, postupne ich privykáme na podmienky pestovania, ktoré máme k dispozícii. Pridávame svetlo a postupne znižujeme vlhkosť a viac vetráme. Presádzame raz ročne. Dospelé, dobre rozrastené rastliny zvládnu umiestnenie na priamom slnku na parapete alebo vo vetranej vitríne. Rastliny porastú rýchlejšie, ak ich občas postriekame veľmi zriedeným hnojivom, napr. pre orchidey. Dospelé rosičky milujú dostatok slnečného svetla, stálu zálievku mäkkou vodou, vysokú vlhkosť a mierny pohyb vzduchu. Nechajte ich teda vyrásť do krásy a čoskoro rozkvitnúť!


Súprava obsahuje:
- Kvetináč s podstavcom, výška 55 mm.
- 55 mm (55 mm), s malým kvetináčom, 55 mm (55 mm), s malým kvetináčom, 55 mm (55 mm), s malým kvetináčom, 55 mm (55 mm), s malým kvetináčom, 55 mm (55 mm), s malým kvetináčom, 55 mm (55 mm).
- Vrecko s výživným substrátom.
- Krabička s návodom v angličtine na vnútornej strane.

Balené v kartónovej škatuli s rozmermi 56x56x58 mm.